familjehemmet.se

Du kan göra skillnad!

Det finns barn som behöver en annan familj för en tid, som kan erbjuda trygghet, värme och kärlek. Även om det bara är för en kort tid, så betyder det lilla så väldigt mycket!

Familjehemmet.se är en sida med information till dig som funderar på att bli eller kanske redan är, familjehem, jourhem eller kontaktfamilj.

Välkommen!

Kontakt

Vi som är grundare av hemsidan heter Anne och Andreas Aronsson. Vi är även grundare av hemsidan Familjehemsbanken som är en mötesplats på nätet för personer som vill bli/redan är t.ex. familjehem och handläggare inom socialtjänst och olika familjevårdsföretag.

Tveka inte att kontakta oss om du har frågor, tips eller hittat något som inte fungerar. Alla användaruppgifter och mejl behandlas som konfidentiella och lämnas inte ut till någon.

I ett led att underlätta för oss så använder vi samma telefonnummer i ärenden som gäller båda hemsidorna. Så när du ringer så svarar vi Familjehemsbanken men du har kommit helt rätt.

Telefon: 0585 - 200 57, måndag-torsdag 09:00-16:00, fredagar 09:00-13:00, andra tider nås vi alltid via e-post.
E-postfamiljehemmet@familjehemmet.se

Adress
Familjehemsbanken AB
Vekhyttan Ålunda 3209 
716 93 Fjugesta

Om oss

När vi gick i tankarna på att bli familjehem så letade vi efter information om familjehem på nätet. Då vi inte hittade vad vi letade efter så bestämde oss för att starta en egen hemsida. Tanken var att det skulle finnas en sida där man kunde läsa om praktiska saker innan och under en placering men även genom ett forum ”träffa” andra familjer som funderade på samma saker.

Genom åren så märkte vi att det var svårt för socialtjänsten och familjerna att hitta varandra. Då föddes idén med en familjehemsbank. En plats på nätet där intresserade familjer kunde lägga in en intressenotis om att de fanns och kommuner och företag kunde hitta passande familjer till de barn, unga och vuxna som behövde placeras samt lägga in egna notiser om att de sökte t.ex. familjehem.

Så på den vägen är det...

Uppsatser och andra arbeten om familjevård

Söker du familjer eller kanske personer som haft olika insatser inom familjevården?

Varje vår och höst får vi olika förfrågningar som gäller familjehemsvård och vi vill gärna hjälpa till så gott vi kan. Då dessa frågor ofta är känsliga så brukar vi rekommendera att man skriver en tråd i forumet för att fråga om det finns något intresse att vara med i en uppsats t.ex.

INNAN en användare skapas i detta syfte vill vi att du kontaktar oss, antingen via mail eller telefon.


Denna sida startades 26 juli 2004. Vi vill att allt som är skrivet på denna hemsida stannar här. Är det något som du är intresserad av att använda måste du meddela och få godkännande från oss först. Hänvisning till källa måste alltid anges.

Sidan visas bäst med upplösningen 1280px bredd, men fungerar även på lägre upplösningar.